بهترین زمان سفر به استانبول
برای سفر به استانبول می توان گفت که در همه ی سال آب و هوای استانبول مناسب است ولی بهترین زمان سفر به این شهر زیبا بهار و پاییز است. زیرا هم هوا دلچسب و مطبوع است و هم جشنواره های بسیاری را در این فصل ها مشاهده خواهید کرد که سفرتان را بیاد ماندنی تر خواهد ساخت.
آب و هوای استانبول در تابستان
در تابستان استانبول هم گرمتر می شود و هم به علت تعطیلی مدارس شلوغ تر است. بنابراین اگر سفری ارزان تر و بدور از شلوغی می خواهید، بهتر است سفر خود را به اواسط مهر موکول کنید.
آب و هوای استانبول در پاییز
بعد از فصل بهار، پاییز بهترین گزینه برای سفر به استانبول است زیرا هم از شلوغی تابستان کم می شود و هم قیمت تورهای استانبول مناسب تر می شود. اما بهتر است در نیمه ی اول پاییز به این شهر سفر کنید زیرا نیمه دوم بارندگی ها افزایش می یابند و گشت و گذار کمی سخت خواهد شد.
آب و هوای استانبول در زمستان
اگر که قصدتان از سفر به شهر استانبول گشت و گذار و تفریح در مناطق توریستی آن است سعی کنید برنامه سفرتان در فصل زمستان نباشد. زیرا اصلا شرایط مناسبی برای گشت و گذار در شهر فراهم نیست اما اگر برای خرید به استانبول می روید، این فصل میتواند مناسب باشد و حراجی زمستانه در کریسمس (دی ماه) میتواند قابل توجه باشد.
هزینه سفر به استانبول
هزینه اقامت در استانبول
در سفر همیشه یکی از مهمترین هزینه ها، هزینه اقامت و هتل است. مخصوصا در شهرهای شلوغ و پر گردشگر مانند استانبول، اما هتل ها گاهی تخفیف هایی برای رقابت با بقیه هتل ها می گذارند، اگر بدون تور استانبول سفر می کنید ، سایت های رزرو هتل و گردشگری را قبل از سفر خود چک کنید که از تخفیف ها مطلع باشید. همچنین ما در مطلب راهنمای سفر به استانبول چند هتل را به شما معرفی می کنیم که شما بنابر بودجه خود آنها را مد نظرتان داشته باشید. همچنین حدود از قیمت رزرو هتل ها را هم نیز ذکر می کنیم.
نکاتی برای رزرو هتل در استانبول
برای انتخاب هتل در شهر استانبول باید توجه داشته باشید که اکثر هتل های این شهر در دو ناحیه بی اوغلو و فاتح قرار گرفته اند و دلیل آن وجود جاذبه ها و مراکز خریدی است که در آن محدود وجود دارد.
اگر تصمیم گرفتید که در منطقه بی اوغلو (تکسیم) هتل بگیرید، در نزدیکی خیابان استقلال، میدان تکسیم، برج گالاتا و اسکله کاباتاش خواهید بود. اگر در منطقه فاتح (سلطان احمد) هتل بگیرید در نزدیکی موزه ایاصوفیه، مسجد آبی، کاخ توپکاپی، مسجد احمد سلطان، آب انبار بازیلیکا سیسترن، بازار بزرگ و اسکله امینونو خواهید بود.
چگونه در هزینه های سفر به استانبول صرفه جویی کنیم؟
اگر بدانید که بیشترین هزینههای سفر مربوط به کدام بخش است، به سادگی با مدیریت آنها میتوانید سفری ارزانتر را تجربه کنید.
کاهش هزینه اقامت
همان طور که پیش تر اشاره کردیم، هزینه ی اقامت معمولا مهمترین هزینه در مسافرت است و تاثیر زیادی بر قیمت تمام شده سفر شما خواهد داشت. بنابراین پیشنهاد ما این است که در فصل های شلوغ به استانبول سفر نکتید.اگر در ماههای آوریل، مه و اکتبر سفر کنید، میتوانید هتلهای ارزانتر پیدا کنید.
یکی دیگر از بهترین روشها برای صرفهجویی در هزینهی اقامت این است که هتل را بسیار زودتر رزرو کنید. برای رزرو کردن هتل، سایتهای رزرو آنلاین را به دقت بررسی کنید. این سایتها گاهی تخفیفهای خوبی برای بازدیدکنندگان خود در نظر میگیرند. اگر قرار است برای مدت طولانی مثلا یک ماه در استانبول اقامت کنید، کرایهی آپارتمان به صرفهتر است.
موقعیت مکانی هتل هم بر قیمت آن تاثیرگذار است. اگر برای حمل و نقل در شهر مشکلی ندارید و زمان کافی هم در اختیار دارید، میتوانید هتلهای دورتر و ارزان تر را انتخاب کنید.
غذا های معروف استانبول
کاهش هزینهی خورد و خوراک
رستورانهای توریستی که خارجیها در آن رفت و آمد میکنند، بسیار گرانتر از رستورانهای کوچک و محلی هستند. غذاهای محلی و لذیذ ترکی را در همین رستورانهای محلی هم میتوانید با بهترین کیفیت نوش جان کنید.
در استانبول چی بخوریم؟!
به دلیل نزدیک بودن ذائقه ی ما با مردم ترکیه، مسلما پیدا کردن غذایی که به مذاقتان خوش بیاید، سخت نیست. در استانبول تنوع غذایی بسیار زیاد است و در اینجا ما چند غذای معروف استانبولی را معرفی خواهیم کرد.
بورک (Borek)
برای صبحانه ترکیه ای ها معمولا بورک میل می کنند. شما هم در سفر به شهر استانبول می توانید در وعده صبحانه خود بورک میل کنید.. بورک در واقع شامل پنیر و سبزیجات میان لایههای نازک خمیر است که اصطلاحا به آن یوفکا میگویند. ترکیب لایههای خمیر و پنیر و سبزیجات که تحت حرارت نیز قرار گرفته است.
اسکندر کباب (Iskender Kebap)
از محبوب ترین و مشهورترین غذاهای ترکی است که در آن ورقه های نازکی از گوشت که طعم دار شده اند کباب می شود.
لهمجون (Lahmacun)
پیتزای ترکیه کمی با تمام پیتزاهایی که تا به حال خورده اید فرق دارد، لهمجون یا همان پیتزای ترکی از گوشت قیمه شده، پیاز، و فلفل قرمز تهیه می شود، برای بهبود عطر و طعم آن معمولاً کمی جعفری و آبلیمو هم به آن اضافه میکنند. پیتزای ترکی را حتما با لیوان دوغ میل کنید.
سیبزمینی شکم پر (Kumpir)
اورتاکوی شناختهشدهترین مکان برای خوردن کُمپیر یا همان سیبزمینی شکم پر پختهشدهی خودمان است. مواد رنگارنگ تشکیلدهنده کمپیر، مانند پنیر کاشار، سوسیس، غلات، سالاد مایونز، نخود و لوبیا، و چندین و چند خوراکی دیگر، ترکیبها و طعمهای مختلفی را در مقابلتان قرار میدهد.
رستوران پندلی (Pandeli Restaurant)
از رستوران های قدیمی شهر استانبول که سال تاسیس آن ۱۹۰۱ میلادی است رستوران پندلی می باشد. این رستوران در نزدیکی بازار مصری ها و پل گالاتا قرار گرفته است. این رستوران به خاطر قدمتش و طعم و کیفیت خوب و قیمت مناسب غذاهاش مشتری های بسیار زیادی دارد از مشتریان صاحب نام میشه به بازیگران هالیوودی قدیمی و جدید مانند ادری هپورن ، رابرت دنیرو، برت لنکستر ، دنیل د لوییس وگروه عظیم دیگر تا شخصیتهای سیاسی قدیم و جدید مانند رییس جمهور ترکیه ملکه ثریا و غیره نام برد که میتوان عکسها و نظراتشونو در رستوران مشاهده کرد.
رستوران خراسانی (Khorasani Grill Restaurant)
همانطور که از اسم این رستوران پیداست، یکی از رستوران های کاملا ایرانی با منویی ایرانی در شهر استانبول است که در منطقه دیوان یولو قرار گرفته است. کسانی که به جزء غذاهای ایرانی هیچ غذایی را دوست ندارند میل کنند رستوران خراسانی بهترین گزینه است.
فصل حراج لباس در استانبول
در ابتدا بهتر است بدانید که تاریخهای ثابتی برای حراجی های استانبول وجود ندارد و این موضوع ممکن است شوک کوچکی به شما وارد کند. با این حال، هیچ تاریخ رسمی (کنترل شده توسط دولت) برای حراجی های فصلی وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد، درست مثل قوانین ترافیک متغیر بوده و عوض میشوند. اساسا، فروشها، تقریبا در تمام طول سال وجود دارند! و برند های معروف لباس زنانه و مردانه ترکیه در رقابت شدید برای جذب مشتریان و خریداران هستند.
در روز های خاص نظیر عید نوروز، روز مادر، روز ولنتاین و روزهای مذهبی دیگر تخفیفهای خاص نیز خورده می شود. البته این بدین معنا نیست که شما نمی توانید زمان سفر خود را با فصول حراجی ها هماهنگ کنید. در طول سفر به استانبول در زمان مناسب به احتمال ۹۹ درصد به فصل حراجی ها خواهید خورد.
فصل آف و حراج تابستانه استانبول
فروش تابستانی عمدتا زمانی شروع میشود که دمای هوا بار دیگر شروع به افزایش میکند. این فروش میتواند هر تاریخی بین ابتدای ژوئن (۱۲ خرداد الی ۱۰ تیر) تا هفته اول ماه جولای ( اوایل تیر ماه) باشد. توصیه ما در خصوص بهترین زمان خرید سفر این است که در هفته اول جولای به خرید بروید تا با بهترین حراج تابستانه روبه رو شوید و بهترین خرید را داشته باشید. پس از آن، در اواسط ماه سپتامبر (اوایل شهریور) فروش حراج تابستانه به اوج خود خواهد رسید.
فصل آف و حراج زمستانه استانبول
حراج زمستانه در اواسط دسامبر( ۱۱ آذر تا ۱۱ دی ) یا آغاز ژانویه (۱۲ دی تا ۱۲ بهمن)، با تخفیفهای ۳۰ درصدی شروع میشود و به ۵۰ درصد می رسد. البته این درصد برای همه برند ها و مارک ها یکسان نیست، برخی مارکها تنها به این نرخها بسنده میکنند و تخفیفهای بیشتری ارائه نمیدهند. از سوی دیگر برخی مارکها، دارای موج دوم تخفیفها هستند که عمدتا بیش از ۴۵ یا ۵۰ درصد تخفیف است حتی برای خلاص شدن از آخرین اقلام خود، در ماه آوریل ( ۲۳ فروردین تا ۱۱ اردیبهشت) به بالاترین حد تخفیف ۷۰٪ خود میرسند.
۱۲ نکته مهم در سفر به استانبول که باید بدانید.
ترکیه کشوری مسلمان است پس در بازدید از مراکز مذهبی باید پوشش مناسب داشته بشید.
همیشه حواستان به جیب و کیف پولتان باشد.
در مکان های عمومی سیگار نکشید.
در شهرهای توریستی ترکیه نظیر استانبول، آنکارا و سایر شهرها سرویسها بهداشتی مجهز عمومی تعبیه شده است. بهجز آن در مساجد و مراکز خرید نیز این امکان برای استفاده از سرویس بهداشتی فراهمشده است.
در مکان های عمومی با صدای بلند حرف نزنید.
به دیگران سریع اعتماد نکنید.
در سراسر ترکیه دستگاه های ATM وجود دارد بنابراین نیازی نیست پول نقد زیادی همراهتان داشته باشید.
سعی کنید اپلیکیشن Trafi را بر روی موبایل هوشمند خودتان نصب کنید تا از ساعات حرکت اتوبوس ها و همینطور مسیر حرکت آن ها در تمام ایستگاه های با خبر شوید. البته این اپلیکیشن برای شهرهای زیادی کاربرد داره که یکی از اونها استانبول هست و واقعا کار راه انداز هست.
سعی کنید شبیه توریست ها دیده نشوید و معمولی به نظر بیابید تا از خطر سرقت و گران فروشی در امان باشید.
حتما شماره و آدرس سفارت و کنسولگری ایران را همراه خودتان داشته باشید.