افرادی که چاپگر جوهر افشان دارند احتمالا با گرفتگی هد روبرو شده اند و یا در آینده خواهند شد.
وقتی در بین عکس یا متن چاپ شده ، خط های سفید و یا غیر متعارفی مشاهده می کنید نشانه گرفتگی و یا خرابی هد است.
ولی هد های گرفته پرینتر را چگونه باز کنیم؟
روش اول ، استفاده از سیستم هد باز کن خود دستگاه
این عملیات یه توسط نرم افزار دستگاه که در کامپیوتر نصب می شود قابل استفاده است و گاه با نگاه داشتن یک یا چند دکمه خاص بر روی پرینتر فعال می شود.
جهت اطلاع از چگونگی عملکرد هد پاک کن باید کاتالوگ دستگاه را مطالعه نمایید.
این عملیات معمولا در دو حالت سطحی و عمیق قابل انجام است که شما ابتدا حالت سریع یا پایه را انتخاب کنید و در صورتی که مشکل برطرف نشد ، گزینه عمیق را انتخاب نمایید.
توجه داشته باشد در هر دو حالت مقداری از جوهر کارتریج مکیده شده و بر روب نمد زیر کارتریج و یا مخزن جوهر اضافی زیر کارتریج ریخته می شود .
متاسفانه در کارتریج های کوچک که به صورت پیش فرض قابل شارژ نیستند ( البته آنها کم با روش هایی شارژ می شوند ) جوهر زیادی از دست می رود و باعث کم شدن شدید جوهر در آنها می گردد.
روش دوم
اگر در روش اول به نتیجه نرسیدید ، کارتریج و هد را از داخل دستگاه خارج کنید .
داخل یک ظرف کوچک مقداری آب مقطر نسبتا گرم بریزید ( به هیچ عنوان از آب شهر یا کتری و.. استفاده نکنید ) .آب مقطر را می توانید از داروخانه ها تهیه نمایید.
در برخی پرینتر های جوهر افشان، کارتریج و هد با هم متصل و یکپارچه و در برخی جدا هستند . کار ما بر روی هد دستگاه است و اگر هد و کارتریج جدا از هم هستند ، کارتریج ها را در گوشه قرار دهید.
ابتدا سر هد را با دستمال مرطوب آغشته باه آب مقطر به آرامی پا کنید.
سر هد را در حد چند میلی متر داخل آب گرم قرار دهید و چند دقیقه صبر کنید. سپس هد را برداشته و به مدت حدود 1 دقیقه سر هد بر روی دستمال کاغذی قرار دهید.
اگر مسیر نازل ها باز شده باشد بعد از برداشتن هد از روی دستمال ، باید اثر 3 یا 4 رنگ جوهر (هد رنگی ) به صورت 3 یا 4 خط موازی یکنواخت و 1 رنگ مشکی در هدهای مشکی بر روی دستمال باقی بماند .
اگر در این مرحله نتیجه حاصل نشد ، عمل فوق را تکرار نمایید .
در مرحله بعد یک پارچه حوله ای که پرز نمی دهد یا دستمال کاغذی که لطیف باشد را با آب مقطر خیس کنید و به آرامی کمی بر روی سر هد در امتداد خط نازل بکشید. دقت کنید که آب یا دست شما به قسمت پایه و اتصالات پشت کارتریج تماس پیدا نکند.دوباره هد را داخل ظرف قرار دهید و عملیات اول را تکرار کنید .
روش سوم
معمولا کیت هایی در بازار با نام کیت شارژ یا کیت باز کردن هد که برای هر نوع هدی وجود دارد . آنها را تهیه نمایید و با تزریق جوهر شارژ یا محلول مخصوص (از آب مقطر هم ی توانید استفاده کنید ) از بالای کارتریج و سپس مکش جوهر اضافه توسط یک سرنگ از کف کارتیج ، کمک کنید تا جوهر خشک شده و یا ذرات ریز چسبیده به نازل ها جدا شوند و داخل سرنگ برود. البته روش باز کردن تمام هد ها یکسان نیست و باید مطابق دستور العمل کیت عمل شود.
نکته آخر :
گاهی کنتاکت های مسی پشت هد دچار اکسیدگی می شوند . حتما قبل از جا زدن هد ، کنتاکت ها را با یک عدد گوش پاک کن به خوبی پاک کنید و اگر آثار اکسید شدن مشهود بود با یک عدد کاغذ زبر روی آنها بمالید.
در صورتی که هد شما دارای گرفتگی باشد با این روش ها باز خواهد . ولی در صورتی که بعضی از نازل های کف هد سوخته باشد دیگر کاری نمی توان کرد و هد باید تعویض گردد.
نویسنده : وبسایت بازارمال